8 Şubat 2022 Salı

LOTUS CHEESECAKE


Son zamanların en çok kullanılan görsel maksatlı tüketim ürünü Lotus kreması ve bisküvisinden yapılan ister bütün ister porsiyonluk cheescake tarifi denenmeyi hak ediyor.Cheesecake severler tarif sizin için. Porsiyonluk ve Videolu Hali İçin Tıklayınız...

 LOTUS CHEESECAKE

Alt taban için;

  • 250 gramlık lotus bisküvinin 200 gramı ve yarım paket eti yulaflı bisküvi ( lotus bisküvinin 50 gramını cheesecake in üzerini süslemek için ayırdım)
  • Alternatif olarak 2 paket yulaflı bisküvide kullanabilirsiniz.
  • Bisküviler iyice ufalanır.
  • 80 gram eritilmiş tereyağı eklenip karıştırılır.
  • İster yuvarlak bir kalıba, isterseniz de dikdörtgen bir kalıbın içine fırın kağıdı yerleştirilip, bisküviler dökülüp, bir bardakla iyice sıkıştırılır ve buzdolabına yerleştirilir.

Cheesecake için;

  • 3 paket 180 gramlık labne peynir( bir süzgeçe aktarılır, fazla suyu süzülür)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker eklenip karıştırılır.
  • 1 kutu krema eklenip çırpma teliyle karıştırılır.
  • 3 adet yumurta tek tek eklenip çırpılır. 1 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta, yarım paket vanilya eklenip çırpma teliyle karıştırılır.
  • 1 yemek kaşığı dolusu lotus kremasından eklenir ve iyice karıştırılır.
  • Buzdolabından çıkarılan bisküvi tabanına krema dökülür. Kalıp, su doldurulmuş fırın tepsisinin içine yerleştirilir. 170 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Soğuyunca buzdolabına yerleştirilir. Ertesi gün üst kreması dökülür.

Üst kreması için;

  • Lotus kremasından 4 tepeleme yemek kaşığı bir kaba koyulur. Benmari usulü eritilir ve cheesecake in üzerine dökülür. Soğuyunca lotus bisküvi ile süslenip dilimlenir. Tam anlamıyla mükemmel bir tariftir, tavsiye ederim yapmak isteyenlere



Hiç yorum yok: