10 Mart 2022 Perşembe

COCOSTAR KURABİYE



COCOSTAR KURABİYE

MALZEMELER;

  • 250 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta +1 yumurtanın sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un (250 ml su bardağı)
İÇ DOLGUSU İÇİN;
  • 1,5 su bardağı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yumurta akı

ÜZERİ İÇİN;
  • 50 gram eritilmiş beyaz çikolata
  • 50 gram eritilmiş sütlü çikolata 

YAPILIŞI;

bir kaseye hindistan cevizi ve pudra şekeri katalım . bir yumurta beyazını hindistan cevizinin ilave edelim ve guzelce karıştıralım. Elimizle fındık büyüklüğünde top yapalım. 
Hamuru için tereyağ, yumurta,sıvı yağ,kakao,pudra şekeri ve kabarta tozu vanilya ekleyip karıştıralım ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğurarak ele yapışmayacak bir hamur elde edelim.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp,elimizde yuvarlayalım ortasını derince açarak hindistan cevizi topundan koyarak kapatalım.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika kadar pişirelim sade biçimde veya üzerini eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapalım.20 dakikadan fazla pişirmeyin ki kurumasın.

AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: