22 Aralık 2021 Çarşamba

PANCAR & BURRATA UYUMU


 Kış sofralarının olmazsa olmazı pancar ve pancara en çok yakışan portakal ile harika bir zeytinyağlı alternatifi.

Portakallı Zencefilli Pancar & Burrata

MALZEMELER

  • 3 adet pancar
  • 2 adet portakal
  • 1 parça taze zencefil yada toz zencefil
  • 1 diş sarımsak
  • 1çay bardağı su
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
YAPILIŞI

Tencereye zeytinyağ ,sarımsak ve zencefili alın kavurun ardından orta kalınlıkla dilimlediğiniz pancarları ilave edin üzerine bir portakal rendeleyin biraz daha kavurun.Son olarak portakal suyu ve suyu ilave edin ağzını kapatın kısık ateşte suyunu çekip yağına kalınca ve pancarlar yumuşayınca altını kapatın ve 2-3 saat dinlendirip servis edin.
Serviste isterseniz süzme yoğurt,isterseniz kaymak yada isterseniz bence en çok yakışan Burrata peyniri ile sunabilirisniz.



AFİYET OLSUN...

BUTTER&MUTTER TARİFİ

Hiç yorum yok: